Живко Сотиров a.k.a Dj High – Бих пуснал всичко за да се усмихват и скачат!

Представяме на вашето внимание интервю с  Живко Сотиров a.k.a Dj High, направихме това интервю с цел да разкрием някой детайли за неговата личност и творчество. Ние от Журнал1 харесваме и обичаме историите зад музиката! Много се радваме,  че точно Dj High е във фокуса на първата ни статия с такава насоченост. 

За него можем да каежем, че обича да пуска Psychedelic Trance, не се отказва и от Techнo сцената. Лично впечатление за него, е че пуска музика за удоволствие и създава готина емоция в хората, които го слушат. Интервюто е част от пилотен проект целящ да разкажем за български DJ  и родни фестивали. Като българи и любители на хубавата музика ние имаме желание да подкрепим всеки бълграски творец. Знаем, че света е огромен, но огромни са и нашите мечти! 

Кога започна да DJ -стваш. Кои са твоите ранни страсти и влияния в живота и в музиката?

Бях на 16 и слушах Prodigy. Минаха повече от 20 години от тогава, но няма да забравя, как компютъра ми не искаше да „запали“

и до охраната в дискотеката го разглобих и чистих хаха – БЛАГОДАРЯ за въпроса!

 

Кои моменти смяташ за дълбоки в творческата си кариера?

Всеки един момент, когато съм зад пулта и видя усмивка пред мен!

 

Какви са основните ти предизвикателства като DJ в момента?

Хмм искам да се развивам, но винаги ми е било мечта да направя Techno remix на Queen – Flash Gordon 

 

При какви обстоятелства би започнал  да твориш собствената си музика, какво би провокирало това в хората които те познават като име?

Правил съм го вече и разбрах, че е по добре да пускам музика на хора, които знаят да я правят.

 

Кога да очакваме авторски тракове от теб? 

После или по натам 🙂 (може и да имам хаха – все пак съм правил Hip Hop)

 

С какво обикновено започваш с подготовката за сета?

С водка хехе. 

 

Важно ли е за теб да изградиш истинска връзка с музиката която излиза от пулта? Има толкова много музика в пространстовто, възможно ли е да си харесаш определена песен или албум и тя да остане за дълго в плей листата?

Нямам plаylist пускам винаги без и аз да знам кво.. хахах (всичко е на късмет при мене хаха)

 

Какво би те накарало пуснеш конкретен трак по време на изява? Има ли критерий, различен от чистата субективност към избора за това какво да пускаш на парти?

Когато пускам единственият „монитор“ са хората! Бих пуснал всичко за да се усмихват и скачат!

 

Чувстваш ли, да ли тълпата отред наистина може да оцени сложността на  DJ-стването и уменията ти?

Не, но според мен техниката на миксиране не е най важна, а трака. Иначе казано мога ужасно да прецакам микса, но ако трака който почва е мноо доБър ще накара публиката да забравят за кофти микса.

 

Вярваш ли в възможността да се „чете публиката“ – и можеш ли да я прилагаш на практика? 

Насявам се да мога, но дори и да чета грешно нямаше да мога да пускам без публика.

 

Връзката с аудиторията е от решаващо значение за DJ, но пък според нас е доста крехка. Как виждаш баланса между това да пускаш на тълпата на това, което иска, и това да им предложиш нещо ново?

Въпрос на балас. Аз обичам да пускам класики (ремиксирани или не) в сетовете ми. Аз като фен обичам да ме закачат с нещо класическо.

 

Как се прави силен преход от една песен към друга? Кога избираш да направиш плавен преход, вместо да създадеш напрежение чрез напрегнати прекъсвания?

Въпроса не е съвсем точен, но публиката избира не аз.

 

Всеки е имал интересни моменти когато техниката отказва, можеш ли да ни разкажеш за някой такъв?

Тук хостинга ще клекне 😉

 

Силният сет може да бъде повече от сумата от неговите части. Имаш ли усещане за трансформацията на музиката в ръцете ти докато DJ-стваш? 

Мога да кажа само -ПЛАСТЕЛНЧЕ 🙂

 

По какъв начин се опитваш активно да създваш преживяване на публиката, което е според нас повече от просто да се съберат няколко трака в един плей лист?

Просто съм себе си! 

 

Как виждате връзката между музиката и пространството, в което се провежда? Разкажете ни за последното парти на което пуска? Каква емоция изпита там?

Ще пропусна първата част от въпроса. Имаше известни проблеми, но в крайна сметка ми се получи. Имах голям проблем свързан с осветлението, което не съществуваше и не можех да виждам хората пред мен 🙁

 

Моля те  да препоръчаш на нашите читатели двама Български диджеи, които смяташ, че си заслужават вниманието.

На 1-во място препоръчвам – Brainfist! След тва но не на второ – Kundalini! (гаден въпрос! – сложи отговора в GIF , за да ги сменя!)

 

Збрави да ме питаш, кое ми най-любимото парти , на което съм бил. хахаха тX-Dream в Indigo.

 


Read More