Какво е журнал в 21-ви век?

Какво е журнал в 21-ви век?

За начало искам да Ви кажа Добре дошли. Моето име е Николай Петров, като автор и създател на проекта “Журнал 1”, в следващите редове ще се опитам да отговоря на въпросите – Какво е журнал в 21-ви век? Защо създадох този проект.

Журнал буквално представлява сбор от написани мисли, снимки, текстове, представени в дву-измерен формат.

Защо избрах името “Журнал 1”?

Защото според мен журналът може да поеме в себе си, необхватен брой теми, които могдат да развият по добре темите на деня, за които авторите изберат да пишат. Концептуално не желая да поставям потчи никакви граници, в създаването на инфомрация за сайта. Когато търсих име на проекта реших да стоя на разстояние от пошлото, жълото, кича, не истинското, злостното. Надявам се да успеете да усетите това „почти“ докато разглеждате журнала и неусетно да влезете в крак с засегнатите теми. Искренно се надявам предложената информация да ви е полезна и да ви се хареса.

 “Журнал 1може да бъде и ще бъде своего рода сборник, който приема и мултимедийни изкуства.  Ще работим в направления с различни автори например: текстове, снимки, видео, музика, записи, анкети, актуални анонси, впечатления, отклици, реакции по злободневието на деня/ и не само.

За мен като автор в “Журнал 1 възможностите са неограничени. 

Колкото повече изразни средства използваме, толкова по-пълна представа за живота и съвремието може да придобие заинтересованият човек.  Точно това е и нашето желание. Когато създаваме съдържанието на “Журнал 1” , ние ще се стараем да използваме максимален брой изразни средства, които ни предоставя 21-ви век.

В процеса на създаване на съдържание ще търсим реалността с максимална точност и обективност, изразена с максимална палитра, ще се стараем да не се водим от теми  еднодневки и вече наложено изградено статукво.

Въпреки труда, въпреки всичко, което даваме, ние не се интересуваме дали завършения продукт ще бъде модерен или удобен. Интересуваме се единствено от процеса по създаването , който ни води до завършената фаза, до края.

Kакто може би всички знаем, край няма. Затова и работата ни е безкрайна, ние не се стараем да създаваме изкуство. Ние се стараем да участваме в пътешествието, наречено живот, по един нов и интересен начин за нас надяваме се и за вас.

Заради това ние оставяме всички вътрешни и външни вълнения извън работата си. Това ни освобождава от самите нас, премахва ни като пречка, дава ни възможност свободно да пишем, рисуваме, изграждаме и творим.

И отново на въпроса какво представлява журнала в 21-ви век? За нас това е :  персонална експресия, изразена чрез смесени медии, предоставена по лесен начин на всеки, който се интересува.

Пишете ни, очакваме вашите мнения и коментари. Предлагайте теми, които ви вълнуват. Нашият сайт е и ваш.  

Редактор,
Николай Петров
email: editor@journal1.bg 

Журнал 1