Силата и нейното най-нежно проявление Любовта

Не е минало много време от момента в който бях изпълнен от липсата на вяра към собствените си възможности. Най-неприятното тогава бе, че тази липса бе станала основен фактор управляващ живота ми.

До този момент аз не предприемах нищо в живота си , защото мислех, че  няма да успея, изпитвах страх от това да се проваля. Не успявах да се придържам хубавите навици които исках да изградя. Не заради друго а просто, защото не вярвах, че имам дисциплината за това.  Бях срамежлив в общуването с момичета, не се бях утвърдил на работното си място. И може би най-важното стараех се да не излизам от зоната си на комфорт.

Всичко това защото не вярвах, че имам способности и мога да се справя.

Пиша всичко това с ясното съзнание, че аз ще продължавам да се провалям , ще продължавам да греша и  доста вероятно това да се случва често. Ако си зададете въпроса какво се променило, ще ви отговоря: Промени се отношението ми, сега аз се радвам на провала, както се радвам и на успеха. Защото провала е едно от нещата дето се явяват, като най-добър учител. За мен сега е напълно в реда на нещата е да не съм перфектен, напълно нормално е да се запозная с хора които може и да не ме харесат. Напълно нормално ми е  да направя нещо което някой не одобрява, нормално е да получа критика за това което правя.  

Неуспех, несъвършенство, грешки, несъгласие, да бъда отхвърлян: това за мен вече не са негативни неща. Те са положителни.

Как може провалът да е положителен? Така както нулата може да е отговор на математическа задача. Провалът е единственият начин, по който от първо лице единствено число се учим. Например: можеш да опиташ да прочетеш книга по астрофизика, но докато не опиташ и не се провалипш в опита си да я разбереш, никога няма да знаеш до къде стигат знания ти в областта. Най-добрият начин да научите нещо е да се запознаеш с него, след това да опиташ да го направиш, да правиш грешка след грешка и след това да се учиш от тях, още и още, да продължава да учиш. 

Когато примемем грешките и негативините събития в живота си за учители, ние ще променим отношението към себе си, ще се прегърнем и ще дадем любов на нас самите, ще се освободим от страха.  

Когато започнем да обичаме себе си, ние ще можем да дадем тази любов на всички около нас без ограничения. Всеки човек, всяко живо същество, всичко в нашата чудотворна вселена във цялата и величествена прелест. 

Започнете ли да обичате себе си, Вие не се нуждаете от съвършенство за да обичате, нито пък ще се нуждаете от хора, които да действат така, както вие искате, за да им дарите вашата любов.

Любовта е безусловна, безгранична, всепроникваща. Не се интересува от политически различия, етнически различия, пол, състояние на богатството, слава, постижения, форма на тялото, образователно ниво, религиозни вярвания. Любовта ни достига до всяко живо същество, защото всички заслужават любов. Любовта ни се разпространява към растенията, реките, звездите, галактиките, като част от една постоянно променяща се, флуидна енергия.

За съжаление това не  ни се случва постоянно във всеки един миг. Това се случва рядко и за кратко, а след това се връщаме към своите егоцентрични проблеми. Но за този кратък момент ние ставаме най-големите любовници на света.

И какво от това? На кого му пука за такава титла? Дори самият етикет създава егоцентрични проблеми, дори да го искаш също създава проблеми. Името, титлата нямат значение, има значение, че възможността да обичаш по този начин ни променя. В този мимолетен момент ние сме едно с всичко на този свят, любовта обединява всичко и затова вашите дребни притеснения относно това, което хората мислят за вас, независимо дали правите нещо правилно или грешно изчезват. В този кратък миг постигаме мир със света и не искаме нищо друго освен щастието на всички.

Тези кратки моменти на чиста любов са мощни и напълно си заслужават усилията да се трудим да го постигаме отново и отново. Това не става изведнъж, това става с малки стъпки в тъмнината, тогава когато сме несигурни в себе си, тогава когато успеем да направим крачката и да се научим да работим с несигурността си. 

Да проявяваме любовта си ни помага да преодолеем страха и съмненията в себе си,  учи ни да работим с несигурността, помага ни да преодолеем всички ограничения. Точно тези ограничения, които са саботирали опитите ни за положителна промяна, които продължават да ни спират поради страха от провал и  страха от неизвестното. Ограниченията които ни карат да сме стресирани и разочаровани от себе си всеки ден. 

Когато разберете как да станете най-големият любовник на света, ви гарантирам че ще пожелаете да помогнете на другите да направят същото. Защото така работи силата силата в нейното най-нежо проявление Любовта.

 

Aх, тези златни, златни очи.

Нежни пламъци любов.

Виждат те малките парченца от сърце

Всичките за теб останали

 

на  Вихра 

*Махане с ръка*