Пътуване към себе си
Пътуване към себе си / На гребена на вълната
Привет, на всички Пътешественици!
Предлагам ви пътеписи в реално време на едно необикновенно пътешествие. Ще пътувам към себе си и ще го споделям с вас! За всички които обичат да пътуват, които обичат приключенията и най-вече за всички, които искат да научат повече за себе си! За всички които обичат да се движат, мислят и развиват! За всички които търсят отговори, които търсят хармония и баланс, които искат да издигнат съзнанието си и най-вече за всички които искат здраве на всички нива. Добре дошли на това пътуване! Благодаря ви за присъствието и подкрепата!!
Да тръгваме!!
Целта на пътуването е ясна, маршрута както и информация за прекрасните пристани ще намирате в сайта ни  zentera.org , а предизвикателствата(практиките) в канала ни. Пътя към себе си минава през чудната вселена „ЙОГА“.
Всичко което ще слагам като инфо ще бъде с линк към сайта. А тук  ще споделям и задавам координатите за пътуването, на къде сме се запътили, задачите и целта на този маршрут. Пътуването ще е бавно, но богато и красиво. Сега съм ви приготвила кратка тема, как започва всяка практика по йога. Преди да започнем с каквито и да е упражнения, аз ще ви дам първо информация, ще обясня до колкото мога за всяка поза основно инфо за геометрията на асана, както и ползите от неговото практикуване. Не претендирам, че имам задълбочени познания по въпросите, но имам желание да ви предам вдичко което аз научавам за това.
И преди всичко започваме с Благодарност! Всяко наше действие е добре да бъде предшествано с осъзнаване на момента и Благодарност, че имаме възможност да извършим това действие, което ще ни донесе радост, здраве, любов… Или каквото…
И така всяко пътуване започва с Молитва „Бог да ни пази!“ и Благодарност, че имаме възможност да отплаваме по широкия свят.
Началото на нашето пътуване – „Начало на йога практика“ :
И преди да започнем да практикуваме – пътуваме, първо трябва да направим една проверка на кораба, т.е. на нас. Колко сензитивни сме, колко скептични… Ето една лесна проверка, която да ни покаже, че има още живот в живота, че имаме гориво за това пътуване. Едно интересно упражнение с което да усетим енергията която тече в нас. То загатва, какво се случва в цялото ни тяло постоянно, без да си даваме сметка за това. Изключвам хората, които вече са наясно и работят осъзнато с енергията си. За всички, които сега откриват основното си гориво на живтота, едно видео от пътуването ми:
С тази лесна практика усещаме енергията, която тече през нас. Това е само за да станем по-съзнателни към тялото си и по-внимателни към действията си. С всяка практика ние влияем на нашето енергийно поле, т.е. здраве. С всяко наше действие или мисъл ние правим своите избори за качеството ни на живот. Да бъдем по осъзнати и отговорни към радостта и щастието си, да ги повикаме в ежедневието си, това е наш избор и аз го направих! Направете го и вие! По вашия начин, но бъдете себе си! Вашата уникалност е вашето щастие!
Бъдете в Любовта! До скоро!