Защо да заместим храната с упражнения

Здравейте, днес получих прозрение , след като отново си хапнах без да съм гладна.

След получените знания, аз съм информирана, че вагус нерв, който стои зад успокояването на тялото се стимулира главно в долната част на главата(езика) и врата. Което ме подсети, че хората си хапват за да се успокоят, и на практика това е така, когато дъвчат и раздвижват долната челюст това е масаж за нерва(като не взимам под внимание какво още носи храната като удоволствие). Реших, че преди всичко е добре да ви разкажа малко за този нерв и как да заместим стимулирането му вместо с храна, с упражнения.

Всеки път когато сме сити но ни се хапва нещо, защото сме изнервени поради някаква причина, да го заместим с упражнения. Така ще си спестим излишни килограми и ще осигурим здраве за тялото и ума. Да ме прощават всички, които нямат проблем с храненето и килограмите, но аз ще застъпвам темата често. След определена възраст метаболизма се променя и тази борба е доста трудна и нова за мен, така че със сигурност една от посоките в която е насочена новата ми страст е физическото тяло, хранене, здраве и профилактика. Защото едно лошо поддържано тяло води до мн. други последствия освен визията(но това е друга тема).

Искам само да кажа, че Йога не е средство за отслабване, нито е просто спорт, тя е философия за добър начин на живот. Така, че освен упражненията с които ще направим физическото си тяло по-здраво, красиво и хармонично, това ще направим и за вътрешната си архитектура. Ще работим за баланс и хармония на Ум, Дух и Тяло. Всеки може да вземе само това, което му е нужно и да работи за себе си. Казахме вече Ахимса – Ненасилие. В тема „Защо да заместим храната с упражения?“ ще отбележа няколко основни неща, за всичко по – подробно можете да си четете от нета.
Там има безкрайна информация с подробности, видеа и картинки. Аз само ще дам кратки насоки и ще маркирам определени неща, както и лесни упражнения за стимулиране на вагус нерв. Цялата тема тук:

https://zentera.org/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bc-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

Ето и една лесна практика – наклон на главата нагоре и надолу,  наклон на главата към дясно и ляво рамо, кръгче с главата по часовника и после обратно на него. За тези упражнения е важно да се правят мн бавно и внимателно. Наравих за вас едино видео, но все още ми е Трудно с клиповете. И ще споделя по този повод, че нещо не ми беше ок, изморена… Крива… Незнам.. Но съм амбициозна и въпреки това реших да опитам с видеото. След като не ми се получи веднага, понеже освен амбиция имам желание за перфекционизъм, се оказа че направих… Няколко пъти упражненията… И да ви кажа без да искам си оправих състоянието Хаха.. Това беше интересно и като ясно доказателство, че веднага си свършиха работата. Сега, надявам се да игнорирате лошото качество звук и картина, че аз и на детайлите държа много.. Но за сега така, както и да не забелязвате моите човешки несъвършенства, като бръчки, двойна брадичка и прочие, които ни трябвало с едни други похвати да ги оправим (едно дишане, което ще ви покажа) . Само ще вметна, че обичайно съм доста цветна, с различни накити и т.н. Но за практиките е желателно фокуса да не е извън нас. Също така украшения та особено от метал, променят нивата на енергия и т.н. За това е добре да сме семпли, когато практикуваме. Другото е театър и е само ако имате платена аудитория 🤣🤣🤣. Ето и опита ми:

Лесни упражнения за Вагус нерв – YouTube

Хайде до скоро! и Практикувайте! <3